+8 votes
921 views

Me jep dot kush disa pika te forta te seciles dhe me ke duhet te filloj te ndertoj Applikacione Android? Kam njohuri fillestare ne programim, si C/C++ dhe pak Java.

in Programim nga (960 points)   | 921 views

Nese pernime tu ka ba jeta pishma puno me Xamarin, nese e don ende jeten puno me React Native

5 Answers

+1 vote
Best answer

android studio per mua

nga (570 points)  
selected nga
+2 votes

Xamarin te jep mundesine te krijosh aplikacione per android dhe ios me te njejtin kod ndersa android studio te lejon zhvillim per aplikacione android. Xamarin perdor gjuhen C# ndersa Android Stdudio Java. Tani e vendos ti se ku ke njohuri apo cili eshte targeti jot. Gjithsesi per te mesuar zhvillim android ne java ka me shume resurse sesa te mesosh zhvillim me C#.

nga (590 points)  
+1 vote

Xamarin te jep mundesine te besh applikacione per : Android , IOS dhe Windows por kushton . Nuk eshte free.

Gjuha C#

Android Studio te jep mundesine te krijosh vetem programe Android ne gjuhen : JAVA

nga Fillestar (1.2k points)  

Android Studio ka support me te madh neper komunitete online apo forume per diskutime. Duke qene se ke informacion ne Java te sugjeroj te fillosh aty.

0 votes

Nese ti kerkon qe te zhvillosh njekohesisht dhe programe per Android , iOS dhe Windows Phone (ky i fundit pothuajse ka marr fund), atehere te sugjeroj te perdoresh Xamarin. (Duhet te informohesh qe per te krijuar App per iOS duhet te kesh nje pc Apple, pra zhvillohet vetem nepermjet sistemit MAC OS), ndersa per Android mjafton dhe pc Windows OS. (Gjuha perdorur eshte C#).

Ndersa nese je i interesuar vetem per Android atehere meso Java dhe Android Studio eshte i lehte per tu perdorur.

Te uroj suksese ne ate qe do vendosesh!

nga Specialist (3k points)  

Faleminderit!

0 votes

android studio eshte me i perhapur nga njerezit ndersa nga kompanite eshte xamarin android

nga (530 points)  
Mirë se vini në mepyet.al, forumi ku mund të bëni pyetje dhe merrni përgjigje nga anëtarët e tjerë të komunitetit.

  Ende askush këte muaj

  Dhurata mujore
  1. Vendi pare: Profesor
  2. Vendi dyte: Mjeshtër
  3. Vendi 3: Student

  10 në linjë
  0 Antar dhe 10 mysafir
  Vizitat sot : 172
  Vizitat e djeshme : 188
  Të gjitha Vizitat : 1940043