Q:

Pyetje për rikthim të dhënash

Rikthim të dhënash PC,  Pata shumë foto në kompjuter dhe bleva një HDD 2 terra. Fatëkeqësisht bëra cut-past. Si kam më në kompjuter dhe usb nuk më hapet. Ka një mënyrë që ti kthej dhe me të njëjtën cilësi në kompjuter. Janë shumë të rëndësishme për mua. Faleminderit.

 

Shiko pyetje te ngjashme: Kliko Ketu

 

Të dhënat janë një pasuri e çmuar për secilin përdorues të kompjuterit. Dallimi midis një pune të suksesshme dhe humbjes së të dhënave shpesh ndodh në mënyrë të papritur. A është e mundur të rikthehen të dhënat e humbura? Në artikullin e mëposhtëm do të shqyrtojmë procesin e rikthimit të të dhënave në kompjuter dhe programet që përdoren për ta arritur këtë.

Parashtroje problemin:

Kur të dhënat humbin nga kompjuteri, ka disa arsye të mundshme. Ato mund të jenë fshirë gabimisht, të jenë dëmtuar nga një virus, apo të kenë pësuar dëmtime fizike në pajisjen. Para se të filloni procesin e rikthimit të të dhënave, është e rëndësishme të identifikoni shkaqet e humbjes dhe të siguroheni që pajisja nuk po përjeton ndonjë dëmtim fizik të ndjeshëm.

Përdorimi i programit për rikthimin e të dhënave:

Një mjet i zakonshëm për rikthimin e të dhënave është përdorimi i programeve specifike të krijuara për këtë qëllim. Disa nga programet më të njohura janë EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva dhe Disk Drill. Këto programe ofrojnë opsione të ndryshme për rikthimin e të dhënave, duke përfshirë skanim në thellësi të tërë diskin, skanim për file të humbura në disa kategori të caktuara (fotografi, dokumente, video etj.), dhe shfaqje të paraprake të të dhënave të gjetura për ta verifikuar rikthimin.

Rikthimi i të dhënave nga kopjet e rezervës:

Një mënyrë tjetër e sigurt për të rikthyer të dhënat është përdorimi i kopjeve të rezervës të krijuara paraprakisht. Kopjet e rezervës mund të jenë të ruajtura në një hard disk të jashtëm, në një server të largët apo në cloud storage. Nëse ju keni bërë një kopje të fundit të të dhënave tuaja, atëherë procesi i rikthimit është i thjeshtë dhe i shpejtë.

Përdorimi i teknikave profesionale:

Në raste kur metoda e programit të rikthimit standard nuk funksionon, mund të konsiderohen teknika profesionale për rikthimin e të dhënave. Këto përfshijnë kontaktimin e kompanive specializuarë në rikthimin e të dhënave, të cilët përdorin teknologji të avancuara për të shërbyer nevojat individuale të klientëve.

Parandalimi i humbjes së të dhënave:

Për të minimizuar rrezikun e humbjes së të dhënave, është e rëndësishme të keni praktika të mira të sigurisë dhe të bëni kopje të rregullta të të dhënave. Krijimi i një rutine për krijimin e kopjeve të rezervës dhe ruajtja e tyre në një vend të sigurt është kritike për të mbrojtur të dhënat tuaja nga rreziqet potenciale.

Kompjuter – Pyetje pergjigje rreth pajisjeve PC/Laptop

All Replies

Viewing 0 reply threads

  • Mund te provosh progame revovery full nga filecr.com por 9
    0% sdo kesh rezultat pozitiv

Viewing 0 reply threads

Reply To: Pyetje për rikthim të dhënash
Your information:
Jeni i ri këtu?

Jeni i ri këtu?

Bëj një pyetje